Kleuterjudo (enkel voor leden)


Op het beoefenen van Judo staat geen leeftijd!

Voor jonge kinderen die nog aan het begin van hun lichamelijke en motorische ontwikkeling staan schijnt Judo de meest ideale sport te zijn.

Kinderen met ADHD (of MBD) raken hier hun energie kwijt. Doordat zij geleerd hebben om met elkaar volgens bepaalde regels om te gaan kan dit zonder veel moeilijkheden.


Judo heeft ook een opvoedkundige en sociale functie: discipline, respect voor elkaar en samenwerking komen bij ons op de eerste plaats.


Judo is een ernstige sport en dus zeker niet geschikt voor vechters.


De naam “JUDO” betekent immers "vechten zonder geweld of wapens te gebruiken” (ofwel 'de zachte weg'). Judo is een spel. Het is stoeien, maar dan wel met 'strenge' regeltjes. Bij judo gaat het niet om kracht, maar er worden zonder geweld, op een slimme manier ,methoden gebruikt waardoor de tegenstander overwonnen wordt.
Zo krijgt de jonge judoka stap voor stap meer zelfvertrouwen en wordt hij/zij zich langzaammeer bewust van hun eigen kunnen!“Dit is trouwens een verandering in hun houding die al na enkele lessen duidelijk opvalt.”
Bij kleuterjudo ligt het accent meer op het leren bewegen dan op het aanleren van de juiste judotechnieken. De monitor prikkelt je kleintje om te rollen, te vallen, te lopen, ... tijdens allerlei dolle spelletjes.

In de Kleuter judolessen staat plezier voorop. Veel oefeningen worden aangeboden in fantasievormen waardoor deze jonge judoka’s op een speelse manier de basis van het judospel leren. Hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Er is in de les veel aandacht voor oefeningen die coördinatie, snelheid, val breken en samenwerken bevorderen.
Wil je je kleintje kennis laten maken met de judosport dan kan dit vanaf 4 jaar. De lessen gaan door in de sporthal ‘Ter Linde’ in Geluwe op vrijdag van 18u tot 18u45.